Daewoo Refrigerator Error [How to Fix]?

You’ve had your refrigerator for years, and now it’s time to replace it.
The problem is, you don’t know much about refrigerators.
What should you look out for before buying a new one?
If you want to get the most from your refrigerator, you’ll need to know some things about its inner workings.
This guide will teach you how to choose the right model for your home.
Refrigerators come in three basic types: side-by-side models, bottom freezer models, and top freezer models.
Side-by-side models are the most common type, and they usually include two doors.
Bottom freezer models have only one door at the bottom, and top freezer models have one door at the top

Daewoo Refrigerator Error Codes – Solution

If you are facing any problem with your refrigerator, then you can contact our customer care service team who will help you fix the error code. We provide 24/7 support services. Our technicians will solve your problem within 30 minutes. For more information about Daewoo Refrigerators visit http://www.daewoorefrigeratorrepair.com/

1. F1

F1 indicates that the compressor is not working properly. It is very important to check the power supply to the compressor. Check if the power cord is connected properly. Also check if the fuse is blown. 2. F2 Answer: F2 indicates that the fan motor is not working properly. Check whether the fan belt is loose or broken.

2. r1

r1 indicates that the thermostat is not working properly. Make sure that the thermostat switch is closed. 3. r2 Answer: r2 indicates that the thermostatic switch is not working properly.

3. rt

rt indicates that the thermostatically controlled switch is not working properly 4. r3 Answer: r3 indicates that the thermostats are not working properly.

4. D1

D1 indicates that the door lock is not working properly. 5. r2 Answer: r2 indicates that the thermostat is not working properly. It could be either the heating element or the fan motor.

5. dr

dr indicates that the drain pump is not working properly. This could be because of clogged drain line or faulty drain pump. 6. d3 Answer: d3 indicates that the door latch is not working properly. Check if the door latch is loose or broken.

6. dF

df indicates that the filter is not working properly. It could be dirty or blocked. Clean the filter using a brush or sponge. 7. dR Answer: dr indicates that the range hood fan motor is not working properly.

7. dH

dh indicates that the heating element is defective. Check if the heating element is damaged. Replace the heating element if necessary. 8. dW Answer: dw indicates that the washing machine door latch is broken. Repair the latch.

8. C1

C1 indicates that the motor is not working properly. Check if the motor is damaged. Replace the motor if necessary. 9. C2 Answer: C2 indicates that the belt is loose. Tighten the belt.

9. F3

F3 indicates that the fan is not working properly. Clean the filter. 10. G4 Answer: G4 indicates that the heating element is not working properly. Replace the heating element if necessary.

10. d2

d2 indicates that the thermostat is not working properly. Check the wiring connections. 11. f1 Answer: f1 indicates that the timer is not working properly. Change the timer battery if necessary.

11. E1

E1 indicates that the heating element is not working properly. Replace the heating element. 12. e3 Answer: e3 indicates that the fan motor is not working properly. Clean the filter and check the electrical connection.

12. EF

EF indicates that the fan motor and heating elements are not working properly. Check the electrical connections and replace the heating element. 13. E2 Answer: E2 indicates that the thermostat is not working properly. Check if the thermostat is connected correctly to the power supply.

13. Et, Ft

Ft indicates that the fuses are blown. Replace the fuse. 14. F1 Answer: F1 indicates that the fan motor is not working properly.

14. E9

E9 indicates that the heating element is defective. Replace the heating element. 15. C3 Answer: C3 indicates that the compressor is not working properly. Replace the compressor.

15. EA

EA indicates that the evaporator coil is defective. Replace the evaporator coil. 16. B1 Answer: B1 indicates that the blower motor is not working properly. Check the blower motor.

16. Eu

Eu indicates that the heating element is defective. Replace the heating element. 17. C4 Answer: C4 indicates that the thermostat is defective. Replace the thermostat.

17. Eg

Eg indicates that the power supply is defective. Replace the power supply. 18. D5 Answer: D5 indicates that the fan motor is defective. Replace the fan motor.

18. S/W

S/W indicates that the switch board is defective. Replace the switch board. 19. R3 Answer: R3 indicates that the relay is defective. Replace the relay.

19. …

… indicates that the relay is not functioning properly. Check the wiring diagram and replace the relay if necessary. 20. C1 Answer: C1 indicates that the capacitor is defective. Replace the capacitor.

Check out these other related articles…

https://www.fixya.com/support/tutorials/how_to/109878-rice_cooker_boils_over https://www.fixyasolutions.com/support/articles/how-to-fix-a-rice-cooker-that-is-not-working https://www.ifixit.com/Guide/Rice+Cooker+Boiling+Over/1314

Important Note:

If you have any question about how to fix rice cooker that is not working, please leave your comment below. I will try my best to help you. Thanks!

How do I reset my refrigerator compressor?

Daewoo refrigerators have two different methods of resetting the clock. One method involves pressing the power button while holding down the “reset” button. This will clear the display screen and allow you to set the correct date and time. The other way to reset the clock is to press the power button and hold down the “clear” button until the display clears. Once the display is cleared, you can change the date and time.

How do I fix a refrigerator that is not cooling?

Refrigerators are designed to cool food items down to a certain temperature. Refrigerators are generally equipped with a compressor that circulates cold air around the interior of the refrigerator. This process is called refrigeration. Refrigerators are usually powered by electricity. In case the power goes off, the compressor stops working and the refrigerator stops cooling. To get the refrigerator back into operation, you will need to turn the power back on. It is important to remember that if the power goes off while the refrigerator is running, the compressor will stop working and the refrigerator will no longer function properly.

How do you reset a Daewoo refrigerator?

If you notice that your refrigerator compressor isn’t working properly, you can try these steps to fix it. First, turn off the power switch. Next, remove the screws from the back panel of the fridge. Then, pull the back panel away from the front of the fridge. Finally, disconnect the wires from the compressor. After that, reconnect the wires to the new compressor. This should help you get your refrigerator compressor working again.

Daisy Kim
Latest posts by Daisy Kim (see all)

Leave a Comment